Ja till maxad supporterkultur

Den 26 sepmteber, d v s i torsdags förra veckan, spelade Djurgården sitt första derby på Tele2 arena. Jag var inte där men jag följde matchen och oj vilken match! Hade gärna varit där och fått vara med och ta på spänningen, men i stället jobbade jag. Fick nöja mig med en överföriskad pojkvän som kom hem vid tre-snåret efter att ha somnat på buss, hamnat i Mörby, väntat på buss i Danderyd, för att till slut däcka i min säng. Haha snutte.. 
 
Men för att lägga fokus på rätt sak; jag följde matchen både på sportbladet och den Allsvenska appen, och på sistnämnda rapporterades matchen av en man som uppenbart var emot bengaler och liknande. Varför? Jag blir uppriktigt irriterad på människor som anser att supporterkulturen är fel. För det är ju det man tycker om man blir grinig när klacken gör allt för att fixa ett så bra tifo som möjligt (se bilderna längre ner så förstår ni hur jävla vackert det är när det görs rätt). Och nej, man ska inte få kasta in smällare, glas, mynt eller annat skit på planen. De människorna måste bort. Men att tända bengaler i blått rött och gult. Herregud varför är det så farligt? Hur många gånger har någon faktiskt skadats i klacken av att någon brännt på? Ingen vad jag vet, men rätta mig gäna om jag har fel. Jag hoppas verkligen att det ordnas det som kommer på tal mer och mer - en acceptans mot hela  supporterkulturen. På arenan. I klacken. Inte annat tjafs, men snälla, den som kan se på de här bilderna och inte tycka det är snyggt. Den är det något knas med;
 
 
Helena Avermark och Cristian Lopez som fotat för JK. Sjukt fina bilder.

Lazy day

Måndag. Ny vecka. Nya möjligheter. Bla bla bla. Jag ligger fortfarande i sängen och har inga planer på att vare sig förverkliga nya möjligheter eller ens faktiskt kliva upp. Än. Har lovat att tvätta lite (dåligt löfte) så ska väl göra det någon gång innan Simon kommer hem, men i övrigt är det sängen som gäller. Har ätit en halv, kall pizza till frukost och sedan gluttat lite på Efter tio. Nu är det dock slut på alla morgon-mys-program, så det kanske är ett tecken på att det är dags att slänga in en tvätt i maskinen? Om någon bokat tvättstugan i dag blir jag galen.
 
 

Vad har jag gjort..

Jag har precis flyttats upp några steg på trappan upp till världens bästa flickvän. Eller förstört mitt förhållande. Beror på hur man ser det. Jag har köpt FIFA14 till min man. Åh herre jag ångrar mig nästan lite redan, men han vill så gärna. Och så länge han spelar kan jag börda nördspel (Zoo Tycoon) utan att han kan håna mig för det. Det lär bli en osocial kväll i nynäshamn denna söndag. Det är i alla fall ett som är säkert. Men det kommer vara en överlycklig Simon där också. Och därför en nöjd Maja med. 

Har ni haft en fin helg? Jag hoppas det. Ska inleda de sista fyra timmana på denna jobbvecka nu! Puss