Uppe tidigt

Uppe innan sju idag, och inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara. Skönt! Är bara inte så sugen på tanken att jag om ungefär en och en halv timme ska stå i bara några få plusgrader och dra på mig ett par byxor som är iskalla. Ja, jag ska till stallet, haha. Det är 2 minusgrader ute just nu, i stallet är det kanske runt 10, de där byxorna alltså... fy! Men kan ju inte gärna rida i jeans, så det är bara att härda ut.
 
Först ska jag dock åka hela vägen till pappa i Väsby, för att låna en av deras bilar. Sedan stallet. Hade planerat att ta tåg och buss hela vägen vid nio-tiden, men det sket sig när jag insåg att det inte går någon buss hem igen förrän kvart över ett och så lång tid varken behöver eller har jag tid att vara där. Tenta om en vecka så all tid behöver läggas på den. Nästan, jag ska leka lite med Jessica också vid tolv. Äntligen! Från att ses varje ledig tid ses vi aldrig längre, knas. Men idag ska jag få min tjugoårspresent utförd - fransförlängning! Det har tagit sen min födelsedag i april att hitta en tid som passar båda, men nu så ska det bli av! Ska bli skitkul att testa! 

Men först ska minusgraderna övervinnas. 


Candles

Jag älskar ljus. Tänder ljus i princip varje dag när jag kommer hem från skola eller jobb, oavsett årstid. Det är självklart mysigast på hösten/vintern och det är också då jag går loss på IKEA's ljusavdelning för att bygga upp mitt årliga lager, haha.. Men de ljusen går åt som smör, det är ju de lite dyrare och finare som bara får tändas ibland, som är de roligaste att köpa. De har ofta bättre kvalité i form av brinntid och eventuell doft också om man vill ha det så det är ju ett mer prisvärt köp. Men gör man slut på ett 100-pack värmeljus i månaden under årets mörkaste tid så går det inte att lyxköpa alla ljus man vill. Men titta och drömma kan man ju alltid göra!
 
Från Byredo, 550:- så alldeles för dyrt för min plånbok. Men de ser sådär lyxiga och fräscha ut så skulle gärna ha ett par!
Hamnade på EM's hemsida också, och de har ljusvecka den här veckan. 5:- för de här 8-packen med doftljus. Fanns även 18-pack för 10:-, hur billigt som helst! Synd bara att man måste köpa i deras butiker och inte kan beställa online. Dofterna finns i vanlij, indian wood och kanel och de är väldigt lika doftljusen man kan köpa i samma förpackning på IKEA, så jag kan tänka mig att det är ungefär samma kvalité som dem.
 99:- för två stycken på Ellos Home. Jag kan tycka att det är rätt fult när man ser värmeljus så tydligt, alltså när själva lyktan, hållaren eller vad man nu vill kalla det, är för låg. Men här var det riktigt snyggt just för att det var så spännande och snygg design på själva ljuskoppen. Inte så dyr heller så det är inte helt omöjligt att jag klickar hem ett par!

Sömnbrist och stress

Igår när jag kom hem hade vi suttit i över fyra timmar med ett grupparbete i skolan. Fyra timmar är ingenting jämfört med att vara där nio till sexton, jag vet, men att sitta konstant så som vi gjorde och bara leta information, diskutera och svara på massa frågor blev jag helt slut av. Knappt att jag orkade hålla mig vaken på tåget hem, men efter lite mat i magen så blev det ändå bättre. Så pass bra att jag var uppe till ett i natt och tittade på Aftonbladets live-sändning av Kissie, Samir och Anna Book instängda i ett spökhus. Det låter ju sådär, men när jag väl började titta så bara kunde jag inte stänga av! Jag blir ju så stressad själv av mörker och av alla skräckisar jag sett, och det här blev som en live-verision av Paranormal Activity, typ. Haha älskade det!
 
Men därför var jag helt död imorse när jag var tvungen att gå upp och Facebook-diskutera med gruppen om sammanställningen av våra svar. Så jag klev helt enkelt inte upp utan gick upp halv elva, vilket som tur var inte hade påverkat gruppen alls för alla var inne samma tid ungefär. Ibland har man flyt.. Så har alltså skickat in gruppuppgiften idag, ätit lunch hos mormor och nu sitter jag och pluggar inför tentan som är om lite drygt en vecka. Som det känns nu kommer den gå käpprätt åt helvete, så jag klamrar mig fast vid förhoppningen om att jag i alla fall får godkänt..
 
Helst skulle man ju sitta på Korsika med en Cosmopolitan i handen och inte känna stress alls.