Tankar med


Ägnade min 45 minuter långa lunchrast till att lyssna på Tankar med... Från PerfectPodcast, avsnittet där Gustav Broström pratar om sorgen pch saknaden efter det att hans mamma tog livet av sig för ett år sedan. Så fruktansvärt att höra på, går inte att förstå känslan. Omöjligt. Vill inte ens försöka. När mina föräldrar går bort kommer det som finns kvar av mig vara en lite blöt fläck i ett hörn. 

I alla fall, lyssna. Väldigt fint avsnitt om än så jobbigt. Men självmord måste sluta vara en tabu. Lärde mig att ungefär fyra personer varje dag tar livet av sig. Det måste börja gå att prata om. Annars kommer det aldrig gå att göra något åt det. 

Bortbjuden

Blev bjuden på middag hemma hos mami ikväll, himla mysigt då jag inte träffat mammafamiljen på hur länge som helst på grund av semestrar osv. Kul! Mammas moster och hennes man var också där och de var världens gulligaste som skjutsade hem mig alldeles nyss även fast de bor åt helt andra håller i Väsby. 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför OITNB och försöka börja förbereda mig mentalt inför de sex arbetsdagar jag har framför mig. Jobbar enligt schemat stängning alla dagar men Sarah var en pärla igår och bytte lite tider med mig så på torsdag kan jag gå hem vid fem. Annars är det 10/12-19 som gäller resten av veckan och sedan ytterligare två dagar i helgen. Inte jättepepp efter att vi haft en sjukt seg helg med få kunder, men det blir vad man gör det till!

Storstädning

 
Efter att Simon åkte iväg in till stan för att ta bussen till Örebro för några timmar sedan, så satte jag igång med en välbehövlig storstädning. Allt i lägenheten som går att torka av torkades av, soffan dammsögs och till och med balkongen fick sig en genomkörare. Sjukt skönt såhär i efterhand, även om jag som vanligt helst vill dö när jag är mitt uppe i det.. Kanske dags att bli ännu lite mer vuxen och se till att det inte går så lång tid mellan städtillfällena och därmed inte blir så mycket att städa. Vi får se.
 
Bilderna då! Jag hittade äntligen en plats för mina älskade New York-bilder! Lite snett kanske och krokarna under är bland det fulaste som finns (satt där när jag flyttade in och jag får inte bort dem) men fint ändå tycker jag allt. Köpte dem av en streetartist på en sidogata precis vid Times Square. Den ena är på Brooklyn Bridge, mittenbilden är en parkbild, troligtvis från Central Park men jag vet inte, och den sista var ett självklart val efter att vi precis innan jag köpte bilderna hade promenerat på just Gay Street.