Prestationsångest

Det känns lite onödigt att skriva ett inlägg när jag inte har något att skriva om förutom att ännu en gång tjata om min omtenta. Men nu är den imorgon bitti så efter det behöver jag förhoppningvis aldrig tänka på den eller nämna den igen! Jag har suttit hela dagen och bara läst, läst och läst. Det är inte det optimala för min inlärning, men det är för mycket information för att kunna skriva för hand som jag egentligen behöver. Har skrivit en del grejer i Word dock, saker som jag tror är lite extra viktigt att ha koll på, och förhoppningsvis har det bidragit i alla fall lite till inlärningen. Det känns.. okej. Tror jag. Gick precis igenom gamla tentafrågor från tre tidigare geriatriktentor och kag kunde svara på allt utom tre eller fyra saker av över 50 frågor, så det måste jag ju ändå känna mig nöjd med! Oro finns dock över att det kommer frågor på allt annat som INTE står i gamla tentorna, och i så fall är får jag problem. Har övergriplig koll, inbillar jag mig, men mycket hänger ändå på att det som sagts varit relevant för oss inför ordinarie tentan för några veckor sedan, fortfarande är det relevanta. Och jag litar inte alls på lilla tanten som gör tentan då ordinarie kändes som att hon verkligen ville sätta dit oss. Ny upplevelse faktiskt, och hon står ju inte direkt högst upp på min favoritlista. Men jag ska försöka slappna av, blir en paus nu i form av ett spinningpass om en halvtimme och sedan ska jag läsa igenom allting ännu en gång, lusläsa det jag har svårt för och sedan förhoppningsvis kunna sova ordentligt så jag är redo imorgon klockan 09. Wäääh, så nervös! Skakar faktiskt emellanåt när jag grubblar för mycket på konsekvenserna om jag inte fixar detta imorgon. Det har även blivit ett paniksamtal till pappa, som hjälpte för stunden. 
 
Nu börjar jag spåra ur i skrivandet här, kan nog skriva en hel bok om prestationsångest och nervositet, haha! Så här blir det stopp!

Shiny shoes


"Jag ska plugga resten av kvällen." Jo men så blev det ju absolut.. Inte. Sitter på tåget hem från Väsby NU, så att plocka fram powerpoints om det mänskliga åldrandet kommer ju inte vara aktuellt när jag stiger innan för dörren om en halvtimme, haha. Men jag har haft en skitmysig kväll med Fritte och Sofia - middag och girltalk slår aldrig fel!

Ska sätta igång en Alex&Sigge-pod nu tänkte jag och sedan är det bums i säng hemma som gäller (dock är podden över en timme sååå jag kommer ju behöva lyssna klart!), börjar jobba 12 imorgon så får se till att gå upp så jag hinner plugga lite då helt enkelt. Och ja, skorna är nya, älskar dem! Sparkly och allt, älskar att jag har en låtsasmamma som är i USA relativt ofta och kan hitta roliga saker att ta med hem!

Konfunderad

 
 
Idag är en fredag som började med nybakade scones och sista delan av Sagan om Ringen. Har tittat på alla Hobbit- och Sagan om Ringenfilmer den här veckan, så det har blivit en hel del filmtimmar, haha! Men kul att se dem i "ordning", alltså Hobbit-serien först och se allt som hände innan Sagan om Ringen-storyn. Dock är jag väldigt fundersam över en grej; i slutet på sista filmen i Hobbit-triologin, Femhäradslaget, så nämner de Aragorn, som då alltså är född men troligtvis är liten. I första Sagan om Ringen, Ringens brödraskap (ja, jag vill briljera med mina filmtitelkunskaper), så säger Gandalf att Bilbo haft ringen i 60 år. Han hittar ju ringen under Hobbit-triologin, därför måste Aragorn då vara över 60 år gammal när han för första gången visar upp sitt snygga face för oss i Sagan om Ringen? Vägrar acceptera det. Han är ju "bara" människa och de åldras ju normalt. Dock har han ju visserligen fått Arwens Aftonstjärna som kanske påverkar, det vet jag inte. Men nej, jag kan inte släppa det här. Måste typ läsa om alla böckerna för att kunna gå vidare. Det kommer troligtvis bli så, när jag får lite tid över. Har redan läst alla förut men har aldrig tänkt på just den här grejen, så nu är det dags att gå tillbaka och snoka reda på hur det egentligen ligger till det här med årtiondena! Slappt av regissören att låta ett sådant misstag, om det nu är det, gå förbi. Enkelt att bara inte nämna något om ålder eller tid om man nu inte vet? 
 
Yesss... där fick ni ta del av min lite nördigare Tolkien-sida. Inte ofta den dyker upp, men ibland letar den sig fram och tar plats. Haha! Jag ska i alla fall bege mig mot Väsby nu och käka middag med Sofia och Frida. Ikväll sedan så väntar en fortsättning på dagens huvudaktivitet - plugg. Så fruktansvärt tråkigt och fredagsfeelingen är ju obefintlig, men jag jobbar hela helgen så det måste tyvärr bli studiefokus på all ledig tid som ges.