Boktips!

 
Det är inte så många som vet om att utvecklingen från Big Bang till allt som finns idag, inklusive människans uppkomst och utveckling (kom inte på rätt ord först men det är ju evolutionen jag menar..) är något som jag aldrig tröttnar på att lära mig mer om - jag vill lära mig ALLT! Jag älskar även historia och historielektionerna med fröken Jessika i grundskolan var veckans höjdpunkter från sexan till nian (amerikanska inbördeskriget är topp ett på intresselistan just nu, har precis köpt en fet bok om det också).
 
Den här boken fokuserar på just den mänskliga evolutionen, hur vi blev homo sapiens och varför vår sort tog över världen och inte exempelvis neandertalare. Hur det kommer sig att just homo sapiens är högst upp i näringskedjan och inte den stora starka tigern. Och så vidare. Skrivet på ett väldigt enkelt sätt vilket gör det lätt att förstå det mest komplicerade, vilket i sin tur innebär att det är lätt att lära sig och för en sådan som jag som älskar att lära mig mer om just detta är det här drömboken! Började läsa den igår kväll och kunde inte sluta förrän långt in på natten. Har även läst den nu hela morgonen innan iordninggörandet inför dagens föreläsning krävde sin tid. 
 
Jag är så glad att jag började läsa den här, jag älskar den och tycker att alla som vill läsa något annat än fiktion ska läsa den också!

Förberedelser

 
En av mina favoritbilder, tagen i Mjällomslandet, Höga Kusten.
 
Bilden ovan är en av alla bilder jag nu på kvällen suttit och valt ut för att beställa hem och sätta in i album. En dag kraschar tekniken och då är alla bilder borta. Vill därför ha de mest värdefulla i just album, då finns de för alltid! 
Och i och med framkallningen av bilder så har jag checkat av hela to do-listan för idag. En lista som till större delen bestod av förberedelser inför morgondagens terminstart. 09.30 ska vi vara på plats och det är därmed hög tid för mig att börja försöka sova nu, inte förrän 15.30 får vi åka hem så det blir en lång första dag, något som inte brukar vara en höjdare för min del när det gäller koncentration och motvitation.. Men det ska nog gå bra, kul att vara igång igen!

Delad

Sitter och äter sommarlovets sista frukost. Sista sommarlovet är det också för den delen som är slut, nästa år är jag färdigutbildad arbetsterapeut och har förhoppningsvis ett roligt jobb hela sommaren! 
Det är blandade känslor, helt klart; bävar inför att behöva gå upp klockan sju, att behöva sitta still och koncentrera mig från 9 till 16, att behöva ägna kvällarna åt skolarbeten istället för vad jag vill. Samtidigt ska det bli roligt att träffa alla i klassen igen, att få in lite rutiner och att få börja lära mig saker igen (som jag ju faktiskt älskar även om jag är lite för lat för att alltid uppskatta det). 
 
Hade jag haft en ledig helg nu innan terminstarten hade jag troligtvis varit mer peppad än vad jag faktiskt är, nu har jag jobbat igår och ska gå till jobbet idag om en kvart vilket gör att jag inte känner mig "utvilad". Samtidigt ska det bli kul med jobb, komma hem och äta middag, gå en PW och sedan packa allt som ska med imorgon innan det är läggdags absolut senast 21.30.
 
Som sagt; delade känslor över det mesta just nu, haha!