Min dag

Det blev inget Willys efter att jag var iväg och kikade på min praktikplats. Bestämde mig istället för att åka till ICA Maxi och bunkra upp med lite mat inför veckan så att jag inte behöver lägga så mycket tid på det. Jag lär ha fullt upp i huvudet med praktikfunderingar så känns skönt att ha matfrågan löst. Morgondagens lunch blir lax med rödbetor och chevréost - längtar redan efter att få moffa i mig det, haha. 
 
Överambitiöst kan tyckas, men för att jag ska få saker gjorda och få dem gjorda ordentligt så är planering A och O. Jag behöver struktur och planering för att hålla min inre stress under kontroll, och det är extra viktigt nu när jag ska praktisera. Efter en tids slarv när det gäller detta så jag har bestämt mig för att skärpa mig ordentligt och att planera veckans mat är en punkt på planeringslistan. Skönt att varje kväll veta vad som ska ordnas till morgondagens matlåda - en fundering mindre att tänka på!
 
Plockade även fram min lilla hälsolåda så att sakerna är synliga och därmed kanske öka chansen att jag faktiskt stoppar i mig något av det oftare än vad jag gör idag. Det är framförallt mina järntabletter som jag egentligen måste ta dagligen mot min "kroniska järnbrist", som jag slarvar med och det måste jag sluta göra. Sedan är det collagenpulver för huden, flytande aloevera för kroppens insida, omega 3 för hjärnan, vitamin C för immunförsvaret och krom för blodsockernivån. Har även MSM-pulver som är bra för det mesta; bindväv, muskler, skelett, hår och hud. 
Det är en hel del grejer att stoppa i sig men jag tror på att hjälpa kroppen på traven med det man kan, speciellt under vinterhalvåret när det är mörkt, kallt och det är lätt att man psykiskt blir lite nere (fick veta när jag gick hos en samtalsterapeut att det påverkar kropen fysiskt mer än man tror att inte må bra psykiskt) och det är inget som skadar kroppen så varför inte?
 
Har även kört storstädning av kök och badrum så att det ska se bra ut när hyresvärden kommer och inspekterar lägenheten. Äter i princip aldrig i köket så förhoppningsvis kommer det se fräscht ut nu oavsett när inspektionen blir av. Badrummet har också städats som sagt och jag ska alldeles strax ta tag i vardagsrum och hall. 
 
Sist men inte minst så tror jag att jag har fått ordning på allt som ska med imorgon till första praktikdagen. Har plockat fram inneskor, lås och e-tjänstekort, det som jag fått mail om att jag måste ha med. Har även skrivit ut en del papper jag tänker kan vara bra att ha med och ja.. jag hoppas jag inte har glömt något! I värsta fall får jag väl ta med det på tisdag bara om det nu är så att jag slarvat!

En liten egoboost

 
Det är klart det är ett affärsknep med syfte att få kunden att känna sig speciell och ihågkommen, men det är ändå roligt att få ett "personligt brev" från den butik där man lagt en hel del pengar. Så trots businesstänket blev jag jätteglad, haha. Skillnaden mellan att handla budget och lyxa till det lite, och den sidan hos mig som älskar lyx fick absolut en liten kick.

Morning

Precis som bilden indikerar så är det coffee time nu och det blir tillsammans med frulle framför gårdagens Melloprogram. Jag var ju ute med Frida igår och käkade (och drack drinkar - fan vad jag älskar drinkar haha) på Vapiano så missade Mellopello. Inte för att det är jordens undergång men det är ganska härligt att ha en slapp söndagförmiddag framför det. 
 
I övrigt så ska den här dagen fyllas med en promenad till min praktikplats där jag börjar imorgon så jag har koll på hur lång tid det tar att gå, ett besök på Willys och städning inför att hyresvärden ska komma och se att jag inte förstört något inför min flytt om en månad, haha. Inget är förstört såklart, men känns ändå jobbigt att någon ska komma och granska mitt hem, så det måste vara fläckfritt! Vet dock inte när de kommer, de skickade ut ett brev om att de kommer kl 8 på tisdag men då är jag ju på praktiken.. sååå jag hoppas de kan andra tider för vill inte behöva skippa praktiktimmar för detta.