Advent

Valde bort dagens inplanerade julmarknadsbesök på centrum efter att ha jobbat i kaoset igår - vill inte trängas med människor igen, haha. Istället har jag haft lite julmys här hemma och slagit in paket. Kommande timmar ska jag plugga lite och träna en sväng, kanske ta en promenad också men det verkar blåsa rätt mycket så kanske inte är så skönt som jag inbillar mig..
Eftermiddagen spenderas hos mormor och morfen med ljusstöpning tillsammans med lite andra släktingar. En tradition som är mysig, men lååååångdragen. Alla vekar ska ju doppas en miljon gånger i flytande stearin (som såklart är varmt och man bränner sig alltid minst en gång) innan det blir ett tjockt fint ljus. Men mysigt är det ändå och förhoppningsvis bjuds det på lussebullar eller annat julmums! Det är ju för bövelen första advent, insåg jag nu. Snart jul alltså ♥
 

Städning och studier

Efter flera timmars städande, sorterande, tvättvikande och skärpslängande, så sitter jag äntligen och ska påbörja det som dagen från början var avsedd till att göra; plugga. Inte alls sugen men det är återigen en uppsats som ska lämnas in, så det är bara att traggla på! 
 
Imorgon är sista dagen på praktiken för den här gången, och det innebär att nästa praktik i vår är den sista innan vi blir färdiga arbetsterapeuter till sommaren. Läskigt men otroligt kul! Känslorna inför imorgon är lite blandade; jag har å ena sidan inte varit helt nöjd med min plats då det inte funnits så mycket att göra och jag har haft väldigt många timmar med uppsatsskrivande istället för praktik under de veckor jag varit där. Å andra sidan så tycker jag att arbetsplatsen i sig är bra och de som arbetar där är otroligt härliga och har en grym gemenskap så jag har ändå trivts väldigt bra! Så det kommer bli tråkigt att säga hejdå, men samtidigt skönt att få ägna dagarna åt sådant som jag får ut lite mer utav än vad jag fått de senaste fem veckorna. Jag är också glad över att få ha varit inom psykiatrin för första gången och jag känner att jag absolut kan tänka mig att arbeta inom det området någon gång! Ett arbetssätt jämfört med mina tidiagre praktikplatser men ändå intressant och spännande. 
 
Nej, plugg var det ju som gällde nu! Sedan en lång dusch och soffläge med min massagenackkudde(?) Mina axlar har inte varit att leka med den senaste veckan och jag börjar nästan överväga att boka in några naprapattider igen. Det hjälpte inte så mycket sist annat än att det höll smärta och spänningar i schack, problemen kvarstår och enligt flera sk. experter är det problem som kommer sitta i for life för att jag inte tog tag i dem för 10 år sedan när olyckan inträffade. Surt, men inget som går att ändra på nu! Man lär sig av sina misstag, som det så fint heter.  

Kunskap är makt

Snodde med mig denna när jag gick från mormor och morfar. Min morfar, eller morfen som jag kallat honom i alla år, kan allt. Verkligen a l l t. I alla fall lite om det mesta, om man vill vara tråkigt petig, för han har svar på allt. Och det han inte vet har han världens mest intressanta funderingar och teorier kring. Vi diskuterade bland annat boken Sapiens som jag ju älskar, så länge att mormor suckade och lämnade oss ifred. Haha, vi är lika där, morfen och jag - snöar in oss på saker och kan inte släppa det förrän vi lärt oss något. Användbar lärdom eller ej, det kvittar. Men kunskap är allt, så är det i alla fall i min värld.

I övrigt en väldigt mysig kväll! Fick kika på gamla bilder från när jag var liten som mormor börjat sortera. Jag var ensamt barnbarn tills det att jag fyllde åtta år så ni kan ju tänka mängden bilder som finns på mig från alla de åren.. sjukt. Men roligt att se; från dop, kalas, julaftnar och allt annat som hittats på under årens lopp. Ska avsluta det hela med att läsa tidningen jag som sagt fick med mig. Huvudtemat är "hjärnan medan du sover", så det känns ju som relevant kvällslitteratur"!