Monday

 
Säg hej till mina små älsklingar - avokadokärnorna! Har fyra till men jag saknar vaser åt dem så de bor just nu i vanliga dricksglas vilket innebär att de inte passar sig för en bild. Än. Letar som en tok efter fina, små vaser i glas men är som vanligt alldeles för kräsen för mitt eget bästa så det tar sin lilla tid.
 
Måndag idag och en ledig sådan. Jag och Rebecka inväntar de absolut sista kommentarerna på vår c-uppsats och de kommer inte förrän imorgon vilket innebär att idag är en dag för fri lek, haha. Utnyttjade detta genom en sovmorgon, promenad och sedan lite småfix inför resan på torsdag (Budapest here we come!).
 
Jag testade också att springa/hoppa rep (har blivit besatt och hoppade varje dag i två veckors tid innan benhinnorna ansökte om uppsägning förra veckan) i samband med promenixen och det fick jag ångra direkt. När jag spelade handboll hade jag under flera års tid problem med beninnorna och knäna. Benhinneinflammation är ju dock inte "farligt" och blir inte värre om man kör på, det är smärtan som styr liksom (i alla fall vad jag fått höra?) så jag har alltid gjort just så - kört på. Smackat på liniment eller tigerbalsam innan och sedan har det inte varit ett problem (med binhinnorna då, knän är ju en helt annan femma...). I alla fall, jag försökte göra likandant förra veckan när benhinnorna sa ifrån som jag gjorde när jag var femton och det gick sådär. Antingen har min smärttröskel sänkts något enormt eller så är mina ben betydligt sämre nu, åtta år senare. Båda alternativen är fullt rimliga, haha. Så.... jag har vilat några dagar från allt som har med hoppande och springande att göra samt gått igenom hela apotekts utbud av liniment och det har känts så mycket bättre sedan i lördags. Hoppade lite idag och det är nu, om inte tillbaka på noll så i alla fall minst fem stora steg tillbaka och jag linkar runt här hemma och tycker synd om mig själv. Bra Maja!
 
Klockan fem ska jag befinna mig på jobbet för fyra timmars inventering. Det låter värre än vad det känns då jag tycker administrativt arbete kan vara ganska roligt och det blir ju också två timmar utan kunder i butiken (vi stänger 19 och jag slutar 21) så det ska bli skönt med effektivt jobb där man slipper bli avbruten hela tiden!

Mikropaus

Lunch på jobbis och jag vill bara gömma mig i ett hörn resten av dagen, haha. Det är verkligen kaos; jättemycket folk som vill handla, få hjälp med inslagning, få sina heliumballonger uppblåsta och vill ha boktips. Och jättemycket annat som måste göras; världsbokveckan börjar idag vilket innebär att vi ska tömma och skylta om i två av tre skyltfönster och därmed också komma på hur och med vad vi vill skylta. Utöver det har vi ungefär tio saker till på en lista från chefen på saker som helst ska bli klart i helgen. Bland annat inventeringen. Grattis till mig, Danne och Linnéa, haha... får panik. Från klockan tre är vi dessutom bara två som jobbar fram till stängning.. Brukar inte stressa upp mig på jobbet, det som inte hinns med hinns inte med liksom - what to do? Men idag känner jag både stress och irritation så ska trycka i mig min sushi nu och sedan är det back to work. Förhoppningsvis går dagen snabbt och morgondagen kanske blir lugnare... typ.

Onsdag

Började, som vanligt, dagen med kaffe i lite för stora mängder. Lyxen idag var att jag också drack juice! Köper egentligen aldrig hem juice då det är så mycket socker i som gör att jag bara känner mig extremt onyttig som dricker det på morgonen. Ibland slinker det dock med en liten förpackning hem, igår exempelvis. Klarar heller inte av att dricka det i "normal mängd" utan dricker sjuka mängder, haha. Så förpackningen är liksom slut nu... en liter. Jorå.
Tog sedan en promenad i det härliga vädret. I fyra dagar har vi bjudits på snöfall till och från men idag kändes vintern ändå långt borta. Hoppas det håller i sig! Gick för övrigt en runda som i vanliga fall tar knappt tjugo minuter - idag tog den över en halvtimme. Mina benhinnor gillar inte att jag har börjat hoppa hopprep och springa (enorma flashbacks från mina år som handbollsspelare då jag hela tiden gick som en kratta pga smärta i smalbenen) och imorse när jag vaknade hade jag helt galet ont. Målet med promenaden var därför en sväng förbi apoteket för att införskaffa liniment. 
 
Hade också som plan att smita förbi mormor och hämta en artikel om Budapest som hon rivit ut från DN åt mig (Rebecka och jag åker ju om en vecka!) men hon var inte hemma. Blev istället inbjuden till konsthallen där hon var och förberedde inför en vernissage de ska ha. Jag älskar Väsby Konsthalls lokaler! Så ljust och fräsht med härligt glastak. Dock var det som ett växthus där inne så det var knappt att jag stod ut i den stickade tröjan jag hade på mig. En kaffe med mormor och hennes polare Anders blev det ändå.
Kom sedan hem, om inte med en Budapest-artikel så med mitt liniment. Längtar tills ikväll när jag lääänge ska massera in detta på mina stackars smalben, och förhoppningsvis vakna imorgon och kunna gå mer normalt. Det är nog att hoppas på för mycket, men det sista som överger en är ju just hoppet..
Har sedan jag kom hem suttit med Google Docs tillsammans med Rebecka och förberett inför morgondagen då vi ska opponera på en c-uppsats som två från klassen skrivit. Tog väldigt mycket längre tid än vad vi räknat med men vi blev tillslut klara och förhoppningsvis går det bra imorgon!
 
Den ser blek ut, men förhoppningsvis blir den mer aptitlig efter några minuter i ugnen, denna ugnspannkaka. Viss risk finns dock att jag vispade för dåligt och att mjölklumparna inte är borta (vad låtsas jag egentligen, syns ju på bilden att smeten är hur klumpig som helst, haha). Orkar inte fundera så mycket mer på det dock, är för trött och hungrig. Allt blir gott med sylt på, ju.