Tillbaka

Juni kom och gick, och snart likaså juli. Och här inne ekar det tomt! 30 maj var senast jag ägnade tid åt den här bloggen så jag känner att det kanske är dags att ta sig i kragen nu efter ett litet uppehåll. Då så lång tid har gått så känns det inte mer än rimligt att köra en liten throwback till alla veckor som gått sedan sist!
 
 Vecka 22, eller den andra juni för att vara exakt, tog jag äntligen examen från arbetsterapeutprogrammet! En fin ceremoni i Aula Medica på Campus i Solna följdes av en liten tillställning på lördagen där jag bjöd både släkt och vänner på mat och dryck. Det blev faktiskt väldigt lyckat och jag gjorde för första gången i mitt liv egna smörgåstårtor och h.e.r.r.e g.u.d. så gott det var. Detta hade dock inte varit möjligt utan mormor och morfen som lät mig ha bjudingen i deras trädgård och dessutom lät mig hänga där dagligen i nästan en vecka för att förbereda allt. Och ingen var gladare än jag över att få umgås med mina nära och kära, både vänner och släktingar, som alla var där för min skull. Så fint ♥
 
 Vecka 23 spenderades i Skottland med min älskade mami! Fick resan i examenspresent och det är verkligen en av de bästa resorna jag varit på. Dels för att Skottland alltid har varit ett drömresemål för min del, men också för att jag och mamma fick umgås bara vi, att jag var cool och körde flera mil om dagen i vänstertrafik längs hela västkusten samt att min historieälskande sida blev mätt flera gånger om på slott, ruiner och gamla sagor. Helt fantastiskt och jag kan verkligen rekommendera Skottland om man vill se natur, kultur och historia. Jag ska absolut tillbaka och utforska östkusten som vi inte hann med. Det bästa på hela resan? Känslan jag hade när jag fotade bron som finns på bild nummer två, var pirrig som en nykär tonåring över att stå där i spöregn och titta på bron som helt ensam bär på sin historia där den står mitt ute i ingenstans. Gav till och med ifrån mig en minivariant av Ronjas vårskrik när jag stod där. Rakt igenom lycklig där och precis då. 
 
Vecka 24 var den största händelsen såklart att jag började på mitt nya jobb som arbetsterapeut. Jag minns att jag var så nervös att jag ville dö, men sedan har jag verkligen trivts till 100% sedan dag ett! Jag har superhärliga kollegor som mer än gärna hjälper till när det behövs (vilket är oftare än vad jag skulle önska men försöker trösta mig med att jag inte varit färdigutbildad längre än lite mer än två månader..) och jag får spendera dagarna med att åka hem till olika människor och försöka göra deras tillvara lite bättre. Jag har fortfarande inte vant mig vid att gå upp klockan sex dock, varje morgon är en pina och jag älskar både jobbet och livet självt under den kvart det tar för mig att komma igång ens lite grann, haha. 
 
 Vecka 25 blev en kort arbetsvecka då jag på onsdagen åkte till Rom med pappafamiljen! Har varit i Italien tidigare men knappt så att jag minns något, och det var ett första besök i Rom. Det blev intensiva dagar med sevärdheter på förmiddagarna, stadsstrosning och Proseccopauser på eftermiddagarna och mysiga middagar på kvällarna. Jag som älskar att umgås med famlijen hade fem underbara dagar. Och att få ha sett Fontana di Trevi, Spanska Trappan, ColosseumVatikanen och Sankt Peterskyrkan på nära håll känns jätteroligt! Så mycket historia och spänning kring allt det. 
 
 Vecka 26 var en vanlig jobbvecka men på lördagen fick jag och Sara feeling och körde en drinkkväll hemma som slutade med en tur till Trädgården där vi träffade Aaron och Ahmad. Väldigt lite folk på plats dock och ganska kallt, så vi blev för en gångs skull inte långvariga.. Skönt att vakna upp någorlunda levande dagen efter!
 
Vecka 27! En vecka som bjöd på upptakten till det största köpet jag någon sin gjort och även en tur på stan med Sara där det ingick rosé och shopping på Åhlens. Kom hem med en kruka bland annat, som jag numera har en av mina alldeles för många avokadoplantor i!
 
De senaste tre veckorna har mest handlat om det jag hintade om under vecka 27, nämnligen mitt lägenhetsköp! Jag har alltså gått och köpt mig en alldeles egen lägenhet som jag flyttar till i september. Idag skickade jag in allt jag äger och har (på riktigt haha) till mäklaren och därmed är det alltså klart att lägis är min och bara min. Sjukt. Helt plötsligt sköt vuxenpoängsbarometern i höjden och jag sitter med ett lägenhetslån och snart en nyckel till ett eget hem! Men jag är så glad och det känns verkligen jättebra. Första steget in på den sjuka bostasmarknaden som Stockholm just nu bjuder på.,

Kommentera inlägget här :