20:06

Så, blev det något vettigt av den här fredagen som började så oskönt och fick kvällsplanen avbokad? Jodå!
 
Började försöka ta tag i dagen med att fixa lite med min och Rebeckas uppsats efter att vår handledare äntligen hört av sig. Tio minuter efter att jag börjat dog dock mitt internet så fick ägna tråkig tid åt att försöka få liv i routern igen. Gick tillslut, inte tack vare mina tekniska kunskaper utan Google ska ha all cred.
 
Efter att ha ägnat några timmar  åt uppsatsen bar jag in alla mina sovrumsväxter till badrummet för att duscha av dem. Brukar försöka göra det någon gång i månaden - det älskar de, också enligt Google. 
 
Smet sedan ner i tvättstugan med förhoppningen att det skulle finnas en ledig tvätttid, och jajamensan! Två timmar senare var tvättkorgen tömd och två IKEA-kassar var fyllda med ren tvätt. Som nu doftar lite mer än vad de borde på grund av överdosering av sköljmedel. Man kan inte gör allt rätt, tydligen.
 
Fick sedan ett ryck och förvandlade mitt otroligt ofräscha sovrum till.. 
 
..det här! Det är ganska mysigt när jag håller det undanplockat. Trodde att den berömda "högen" som på något mystiskt sätt förföljt mig genom livet skulle försvinna vid vuxen ålder. Antingen är jag inte vuxen än eller så är det så att även vuxnas kläder oförklarligt hamnar på golvet..
 
Packade också upp några ljusstakar jag fått av min bonusmamma. Jag flyttade om lite när jag städade och kom fram till att jag har både en och två hyllor för mycket, därför bor den minsta nu bakom en fåtölj. Men se, den fick ett syfte även där - som hem till mina nya lysande vänner!

Det här med att lyssna på sig själv

Imorse vaknade jag och var på allt annat än strålande humör. Allt kändes bara jobbigt, tråkigt och värdelöst. Klockan ringde vid nio men det var först vid halv tolv jag faktiskt tog mig upp ur sängen. Det var länge sedan jag kände så, det var betydligt vanligare för några år sedan, och därför tog det ett tag innan jag insåg vad orsaken egentligen var; för mycket planer, för lite tid. 
 
Jag är en sådan person som inte orkar med hur mycket socialt umgänge som helst. Jag älskar att hitta på saker och umgås, men i lagom mängd. Blir det för mycket ersätts alla positiva tankar och känslor med mörka och deppiga. Det är jag ju troligtvis allt annat än ensam om att uppleva, och så länge jag har koll på och planerar så att jag får lagom mycket egentid emellan all social tid så är det inte ett problem. Det svåra är bara att vad som är lagom inte är hugget i sten. Ibland kan jag ha en helt fullspäckad vecka med bara massa kompisträffar, inplanerade middagar, fest och barnpassning - utöver föreläsningar - och bara tycka det är roligt. Ibland, som nu, räcker det att jag har en helg framför mig med totalt tre inplanerade saker för att stressen och paniken över att inte få vara hemma och ta hand om mig själv och mitt hem ska sätta in.
 
När jag var yngre lät jag inte paniken vinna. Jag blev mer stressad och ångestfylld av att avboka och därmed göra andra människor besvikna. Idag vet jag att tävlingsmänniskan inom mig inte kan vinna mot varken panik eller ångest, det är bara att acceptera att den kommer på besök och försöka minska den så gott det bara går. Idag gjorde jag det genom att ställa in kvällens planer. Visst, det känns jättetråkigt att behöva avboka något och missa en troligtvis väldigt trevlig kväll, men direkt efter att jag skickat iväg avbokningssmset känner jag hur de roliga och taggade känslorna inför lördagens (konsert och middag med mamma) och söndagens planer (brunch med Rebecka) kommer tillbaka. Det är något som gör det så otroligt värt att låta dagens ångest och panik vinna - jag vann ju tillbaka min helg! 
 
Och som Olle så fint uttryckte det när jag pratade med honom; introvertbatterierna behöver laddas emellanåt. Och så är det verkligen.

Sunday bloody Sunday, på en onsdag

 
Titta vad som låg och väntade på mig när jag kom hem igår (en U2-tidiga för det otränade ögat)! Beställde den för ganska länge sedan på Ali Express, men betalar man bara 50 spänn så är väntetid helt okej, haha. Jag är lite kluven till Ali dock, och wish med för den delen - alla sajter som säljer saker snorbilligt. För någonstans är det någon som måste betala, och jag antar att det är med arbetstid utan lön som är det vanligadet. Och överkonsumtion äcklar mig något enormt, vilket dessa sajter bidrar till. Men den här gången gick jag emot mina egna principer. Shame on me, men jag lä använda den oftare än vad som är hygieniskt hälsosamt, som kompensation.. haha. Tror att jag beställde två, så väntar på en till. Kanske i onödan då jag inte minns om jag faktiskt beställde en till. Men men. Har OCKSÅ beställt en långärmad, men den är från U2's fanshop så den var betydligt dyrare och, förhoppningsvis, lite schysstare tillverkad sett till anställda och miljö. Vill tro det i alla fall..! Behöver jag säga att jag hoppat runt till U2 hela morgonen? Tur att roomine inte var hemma, haha.