Telefonens dag

Den här förmiddagen har ägnats helt åt telefonsamtal, både inrikes och utrikes. Till att börja med så har jag ringt till vårdcentralen för att boka en tid för att förnya ett recept, ett samtal som bara gjorde mig förbannad. Det är heller inte första gången jag blir arg på Väsby Vårdcentral; senast jag ringde dit blev jag så ledsen att min roomie skickade ett argt mejl till deras chef (som visserligen var queen och erbjöd mig en privat tid hos henne som kompensation), haha. Minns inte vad det handlade om då dock men idag var det jag som ville förnya ett recept som sagt, och då det är ett narkotikaklassat preparat (tar det innan flygning pga jätterädd) så måste jag träffa en läkare varje gång jag vill ha nytt recept. Tyvärr är det så att varje gång jag nämner vilket preparat det är jag vill ha, så ändras tonfall och bemötande direkt. Det känns som att de misstänker mig för att vara beroende och blir iskalla och vill knappt ge mig en tid. När jag väl fått en tid och sitter hos läkaren vill de heller knappt förskriva något utan vill att jag ska gå i terapi (som är svindyrt till att börja med..) och ställer frågor som bara gör att jag känner mig misstänkt och sjukt obekväm. Ångest att ringa och boka tid alltså och även idag bemöttes jag med en skitotrevlig ton och den tid jag först erbjöds försvann helt plötsligt när jag sa att det var Sobril jag ville få förnyat. Blir så less. Fick tillslut en tid i alla fall men avbokade den direkt när jag såg att en annan mottagning fått en ledig tid redan nästa vecka. Adios Capio.
 
Men, slutgnällt! Samtal nummer två gick till Skottland och den biluthyrnning mamma bokat en bil hos inför vår resa. Vi vill lägga till mig som co-driver så det var mitt uppdrag att försöka få till det. Tyvärr var det telefonkö som efter fem minuter avbröts och jag ombads ringa senare (haha, what?) så har inte fått tag i någon än. Slängde precis iväg ett mejl som ska bli besvarat within five business days. Jo jag tackar (det var tydligen inte slutgnällt än..).
 
Planen för resten av dagen är att träna, gå till mödravårdcentralen för en gynekologisk cellpovtagning (alltså lyxen att vi får göra detta i Sverige helt gratis! Finns ingen ursäkt till att inte gå!), införskaffa voltaren gel och lämna tillbaka en baddräkt på H&M. Och plugga, egentligen. Inte sugen men har ett seminarie på torsdag så måste vara förberedd. 

Kommentera inlägget här :