Men hallå där!

Alltså OJ vilken vecka det blev. I torsdags förra veckan åkte jag på någon form av allergisk reaktion som slutade med att jag fick skjuts av en kollega till närakuten i Bromma. Fick utskrivet kortisontabletter som inte hjälpte utan under natten till tisdag den här veckan svullnade hela ansiktet upp och även munnen och halsen. Kände mig dålig redan på kvällen så som tur var hade jag valt att sova hos mormor så jag inte skulle vara själv om något skulle hända. Och mycket riktigt, på morgonen ringde vi 1177 som sa att jag skulle ringa 112 (paniken när jag insåg att det var så allvarligt). Fick sedan åka ambulans till närakuten här i Väsby där jag bland annat fick en adrenalinspruta. Imorse var jag hos husläkaren och påbörjade en allergiutredning då varken jag, min familj eller läkare har minsta aning om vad det är som har utlöst den här reaktionen. Obehagligt! Har även fått utskrivet en adrenalinspruta som jag alltid ska ha med mig utifall att det här händer igen, just att halsen och munnen svullnar är ju typiskt obra liksom..
 
Är hemma nu i alla fall och ska ta en kopp kaffe efter min näringsrika lunch (alltså MAX, livets pommes..!). Första gången jag är hemma sedan i söndags så det känns nästan lite ovant. Har även lite funderingar kring om det är något i lägenheten som kan ha utlöst allergireaktionen, eftersom den är helt nybyggd samt att det fortfarande byggs i lägenheterna runt om min. Kanske att det är något i luften då, eller så. Oklart! Ska få provsvaren i nästa vecka förhoppningsvis och mest troligt blir jag sedan remitterad vidare till en allergimottagning. Plus också att de testade mina järnvärden idag också, har velat göra det länge då de alltid är ganska dåliga och vill ha bättre koll på om tabletterna jag tar hjälper - win!
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet också, hade tänkt gå idag men när jag ringde igår och talade om det tyckte de att jag skulle ta en dag till hemma och vila upp mig ordentligt. Gulligt av dem men känns fel att vara hemma när man inte känner sig sjuk, haha. Men skönt också, är egentligen helt slut i kroppen efter en hel vecka med något som den uppenbarligen inte mår bra av.

Kommentera inlägget här :