Vad blir det för mat?

Att beställa hem matvaror till dörren kan vara något av det bättre jag har börjat med den senaste tiden. Typ det bästa, tror jag nästan. Just nu kör jag mat.se och har hittills bara varit jättenöjd med varje leverans. Det enda jag kan tycka är lite dumt är att de packar så otroligt lite i varje kasse - onödigt många som går åt vid varje leverans. Men jag antar att det är för att undvika att något blir mosat eller går sönder, och det är ju bra! Men som idag kunde alla varor rymts i en kasse men jag fick hem tre.. men men! 
Det jag tycker om är att jag kan sitta på helgen och klicka runt bland recept och annat för inspiration inför kommande veckas matlådor, se vad jag har hemma och vad jag behöver och sedan bara kan klicka hem det! Genialt om man, som jag, inte har problem med att äta samma sak till lunch en vecka - hinner liksom glömma till dagen efter att jag åt samma sak igår.. Äter också sällan lagad mat på kvällarna utan blir oftare gröt eller liknande så att beställa hem varor för fyra eller fem portioner av ett recept ger mig vardagsmat för en hel vecka. Har sparat massor med pengar på detta då det inte blir att jag strosar runt i mataffären och plockar på mig sådan jag är sugen på för stunden samt att jag ju kan se vad jag redan har hemma och därmed inte råkar köpa dubbelt. 
 
Idag blev det tortellini med färskost, babyspenat och gräslök!

Axelprotes vid 23?

Måndag idag och en helt okej sådan om det inte vore för att jag har en axel som fått mig att brista i gråt både en och två gånger det senaste dygnet. Först i natt när jag vaknade för sjuttioelfte gången av smärtan som uppstod så fort jag vände mig och låg på vänster sida, sedan efter lunch när jag var på väg hem till en patient och skulle svänga med bilen och då lyckades vrida armen på något sätt så att det kändes som att axeln sa tack och hej och lämnade detta jordeliv. Vad jag har gjort? Byggt om min soffa. Inte något allvarligare än så, men ignorerade totalt alla bilder i instruktionshäftet som sa att man skulle vara två för att göra det då det är TUNGT. Jäkla tur att det blev bättre efter att jag byggt om den Ändå så att det var värt det. 
 
Planen nu är att blanda ihop en härlig cocktail av alla olika liniment jag har och massera in min stackars axel (eller båda; höger är ju redan trasig sedan innan och mår säkert bra av lite kärlek den också) och sedan somna framför Animal Planet. Är så sjukt leds på mina axlar och skuldror som alltid gör lite ont och som är så könsliga att man skulle kunna tro att de använts i över 80 år, inte 23. Så leds att jag går och lägger mig innan klockan åtta, haha. Nightz!

Saturday

Hela den här lördagen har spenderats i min lilla lägis där det har tvättats, städats och packats upp en del. Allt som varit ouppackat i lägenheten är nu på sin plats (eller ja, för nu, kommer behöva flytta om och fixa och dona massor innan jag är nöjd) och resterande kartonger är nere i förrådet och får packas upp när jag har tid och ork. Imorgon typ, haha!
 
Ska ta mig till ICA nu är planen för att köpa lördagsgodis och något kul att äta till middag. Insåg nu när jag skrev det att det enda jag fått i mig idag är några knäckisar med avokado i morse, typiskt obra. Resten av kvällen blir mys framför teven, en lång dusch och lite hemmaspa har jag tänkt. Alldeles lagom.